دمنوش رو چطور درست دم کنیم؟
وقتی صحبت از دم کردن دمنوش میشه یکی میگه بجوشونیم یکی میگه دم کنیم و هر کس یک ایده ای داره.اینو باید بدونیم که اگه نحوه اشتباهی رو برای دم آوری انتخاب کنیم یا ماده موثرهای گیاهان خارج نمیشه یا کلا از بین میره پس نحوه دم آوری *خیلی مهمه*.در ادامه به روش صحیح دم آوری اندامهای مختلف گیاهان خواهیم پرداخت:
روش اول دم کردها:که شامل اندامهای نرم لطیف گیاه مانند برگها و گلها میشه به این صورت که آب جوش را روی گیاه میریزیم و به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله غیرمستقیم(مثل وارمرها،سماورها و یا کتریها)قرار میدیم و دم می کنیم.
روش دوم جوشانده ها که شامل اندام سخت گیاه مانند ساقه ها،ریشه ها،ریزمها،و تخمها میشود که ابتدا آب جوش را روی گیاه ریخته روی حرارت مستقیم می گذاریم تا آرام بجوشد و یک سوم آب تبخیر شود اکنون جوشانده ما آماده است.
روش سوم خیسانده ها که شامل اندامهایی میشود که موسیلاژ بالایی دارند مانند تخم شربتی،خاکشیر و یا ریشه هایی که خاصیت نشاسته ای دارند مانند سنبل الطیب که آب جوشیده سرد شده را روی اندام گیاه ریخته و ۸ ساعت می خیسانیم سپس استفاده می نماییم.
روش چهارم دم کردن چای سبز و سفید در این روش آب جوشیده کمی سرد شده(۷۰ الی۸۰ درجه) را روی برگهای چای ریخته پس از ۳ دقیقه آبکش نموده و عصاره را از برگها جدا می کنیم .
⛔باور غلط اینکه گیاه را باید انقدر دم داد و یا جوشاند که عصاره ان خارج شود⛔ این رو باید گفت که آیا منظور اگر از عصاره مزه له شده و گندیده گیاه و رنگ غلیظ است؟ که تمام فواید خوب گیاه از بین رفته باشد؟ یا منظور ماده موثرهای خوب گیاه است که مفید و درست و کامل از گیاه خارج شود؟ ✅✅✅پاسخ صحیح در نحوه دم آوری اندامهای گیاهان است? . با دانستن این تفاوت دم آوری خواهیم دانست که هر اندام گیاهی را نمی توانیم با یکدیگر تلفیق کرده و دم کنیم.